Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 7 hours ago

17.92k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
The building appears as a reticular structure perched above the railway, on the hills facing Lake Lugano, containing 14 dwellings behind its concrete envelope. As a project, it is driven by a reflection on the lifespan of materials and how they can enable a transformation over a 50-100 year cycle.

Aprtment Building on Via Carona / DF_DC

The building appears as a reticular structure perched above the railway, on the hills facing Lake Lugano, containing 14 dwellings behind its concrete envelope. As a project, it is driven by a reflection on the lifespan of materials and how they can enable a transformation over a 50-100 year cycle.

Background. The Tambacounda Maternity and Paediatric hospital builds upon 15 years of extraordinary work in rural eastern Senegal by the Albers Foundation and Le Korsa. Echoing Josef and Anni Albers’ shared ethos and belief in the use of ‘minimal means for maximum effect’, this project goes far beyond a single architectural structure, embedding itself within the local community, economy and landscape.

Tambacounda Hospital / Manuel Herz Architects

Background. The Tambacounda Maternity and Paediatric hospital builds upon 15 years of extraordinary work in rural eastern Senegal by the Albers Foundation and Le Korsa. Echoing Josef and Anni Albers’ shared ethos and belief in the use of ‘minimal means for maximum effect’, this project goes far beyond a single architectural structure, embedding itself within the local community, economy and landscape.

The building shows how we imagine people living in the future. The rooftop garden increases the biodiversity of cities, enhances the air quality, and cools down the building through shading and water vaporization. Furthermore, the residents share the garden to grow vegetables and fruits close to their homes. The idea of community is a cornerstone of this project. The image of the building is based on its historic appearance, which was demolished during the bombing of World War II…

Plant House / büro für bauform

The building shows how we imagine people living in the future. The rooftop garden increases the biodiversity of cities, enhances the air quality, and cools down the building through shading and water vaporization. Furthermore, the residents share the garden to grow vegetables and fruits close to their homes. The idea of community is a cornerstone of this project. The image of the building is based on its historic appearance, which was demolished during the bombing of World War II…

The Gruss Center for Art and Design is a new 21st-century student learning center and maker space at The Lawrenceville School that bridges museum space and the school’s visual arts studios. The strategy for enclosure responds to this new typology with simple, neutral materials that allow for transparency and student engagement with the activities happening inside.

The Lawrenceville School Gruss Center for Art and Design / Sasaki

The Gruss Center for Art and Design is a new 21st-century student learning center and maker space at The Lawrenceville School that bridges museum space and the school’s visual arts studios. The strategy for enclosure responds to this new typology with simple, neutral materials that allow for transparency and student engagement with the activities happening inside.

Ajuala is the result of interpreting a customer's passion for what he does; this project, its materiality, and concept, is defined and arises from the first meetings and conversations with Chef Saverio Stassi, the passion and stories that each of its dishes have, was something that infected us to transfer in the Architecture of this project. So, from the beginning we understood that our project had to tell a story, that each of its materials has a strong intention or stories behind it and…

Ajuala Restaurant / Portafoglio Grupo Arquitectónico + Grupo HCR

Ajuala is the result of interpreting a customer's passion for what he does; this project, its materiality, and concept, is defined and arises from the first meetings and conversations with Chef Saverio Stassi, the passion and stories that each of its dishes have, was something that infected us to transfer in the Architecture of this project. So, from the beginning we understood that our project had to tell a story, that each of its materials has a strong intention or stories behind it and…

This renovation and extension to a narrow single fronted terrace house was the beginning of a family’s unconventional move from suburbia to inner city Fitzroy. Our clients sought to create an edgy yet comfortable urban home for themselves and their two grown up children.

Fitzroy House / Mitsuori Architects

This renovation and extension to a narrow single fronted terrace house was the beginning of a family’s unconventional move from suburbia to inner city Fitzroy. Our clients sought to create an edgy yet comfortable urban home for themselves and their two grown up children.

The Open Mind Place Heidentempel (pagan temple) is a place to rest and to get in contact with nature and people. It is located directly on the popular trail Heidenstrasse (pagan road), a medieval trade route between Cologne and Leipzig in Germany that dates back more than 1,000 years.

Heidentempel Pavilion / Christoph Hesse Architects

The Open Mind Place Heidentempel (pagan temple) is a place to rest and to get in contact with nature and people. It is located directly on the popular trail Heidenstrasse (pagan road), a medieval trade route between Cologne and Leipzig in Germany that dates back more than 1,000 years.

The project is located at the crossing of the river, bridge, and road, with the Chen Yuan (College of Arts and Media) and the library to the northwest. The original building is a two-stories, four-pitched roof old building. As an important node in the historical environment of the campus, the university expects it to be an important public space of the campus with the functions of "bookstore, coffee, creative arts and salon" after its renewal.

Long Shang Bookstore / A.C.R.E. Atelier

The project is located at the crossing of the river, bridge, and road, with the Chen Yuan (College of Arts and Media) and the library to the northwest. The original building is a two-stories, four-pitched roof old building. As an important node in the historical environment of the campus, the university expects it to be an important public space of the campus with the functions of "bookstore, coffee, creative arts and salon" after its renewal.

On the Chilean coast of the town of Pelluhue is the “Puntas del Maule” surf camp. Located in the middle of the coast of this region, characterized by the great variety of land ridges that go into the sea-facing the waves coming from the Pacific Ocean. This condition creates a landscape of steep cliffs, lush vegetation and waves of recognized international quality, attracting surfers from all over the world.

Fundamental Room / República Portátil

On the Chilean coast of the town of Pelluhue is the “Puntas del Maule” surf camp. Located in the middle of the coast of this region, characterized by the great variety of land ridges that go into the sea-facing the waves coming from the Pacific Ocean. This condition creates a landscape of steep cliffs, lush vegetation and waves of recognized international quality, attracting surfers from all over the world.

In 2019 we were contacted by a couple who had just given birth to their third child, and who wanted to increase their living space by adding an extension to their half of a semi-detached house in Oslo. The existing house was located on top of a slope running through an area rich in pine trees, and the site had great views towards the south. We realized early on that locating the extension on the southeast end of the existing house would allow for utilization of the view, a clear connection…

Tower Bridge / Resell+Nicca

In 2019 we were contacted by a couple who had just given birth to their third child, and who wanted to increase their living space by adding an extension to their half of a semi-detached house in Oslo. The existing house was located on top of a slope running through an area rich in pine trees, and the site had great views towards the south. We realized early on that locating the extension on the southeast end of the existing house would allow for utilization of the view, a clear connection…

The Constructive Choice. To reduce the impact of the construction sector, it is important to review our construction methodology and take advantage of techniques using less energy. In this way, we proposed to rehabilitate this office building by filling it with prefabricated wood panels with bio-sourced insulation such as straw. At a lower cost, the project uses a rapid construction technique. Insulation made of straw is a natural and high-performance material.

Student Residence in Paris / NZI Architectes

The Constructive Choice. To reduce the impact of the construction sector, it is important to review our construction methodology and take advantage of techniques using less energy. In this way, we proposed to rehabilitate this office building by filling it with prefabricated wood panels with bio-sourced insulation such as straw. At a lower cost, the project uses a rapid construction technique. Insulation made of straw is a natural and high-performance material.

The site originally formed part of photographer David Moore’s property on the Bouddi Peninsula, where he built his seminal Lobster Beach house designed by Ian McKay in the early 1970’s. It was subdivided in the 1990’s but remained a bush block and has never been built on until the current house was completed in 2020. The brief was for a low-maintenance house within the trees. Designed and constructed over a seven-year period, the site presented significant challenges which made the approval…

Pretty Beach House / Lahznimmo Architects

The site originally formed part of photographer David Moore’s property on the Bouddi Peninsula, where he built his seminal Lobster Beach house designed by Ian McKay in the early 1970’s. It was subdivided in the 1990’s but remained a bush block and has never been built on until the current house was completed in 2020. The brief was for a low-maintenance house within the trees. Designed and constructed over a seven-year period, the site presented significant challenges which made the approval…

The house is located in a large new suburban subdivision in Wellington, on a long and slender site located between the road and a planted valley reserve containing the beginnings of the Porirua Stream. The overall subdivision consists of mainly kitset and building company housing, finished in shades of cream, beige and grey, waiting until planting grows tall enough to soften it.

Long House / Parsonson Architects

The house is located in a large new suburban subdivision in Wellington, on a long and slender site located between the road and a planted valley reserve containing the beginnings of the Porirua Stream. The overall subdivision consists of mainly kitset and building company housing, finished in shades of cream, beige and grey, waiting until planting grows tall enough to soften it.

Funded by a non-profit run by a prominent building-supplies company in South Africa, this four-classroom primary school in Mayfair West serves students from the nearby Slovo Park informal settlement in Johannesburg.

Salvazione Christian School / Local Studio

Funded by a non-profit run by a prominent building-supplies company in South Africa, this four-classroom primary school in Mayfair West serves students from the nearby Slovo Park informal settlement in Johannesburg.

The first strategy was to construct a building that is small, since it is located on the roadside, yet has a presence. For this, we set the side facing the road not to be the mass but the urban wall reacting to the city. The second was to break from the general simple core structure of a commercial building and create an open type of circulation path, where the characteristics of the building users are shown, and the exchange between each other is possible.

Chuwonjae Architecture Office / Yeha Partners Architects

The first strategy was to construct a building that is small, since it is located on the roadside, yet has a presence. For this, we set the side facing the road not to be the mass but the urban wall reacting to the city. The second was to break from the general simple core structure of a commercial building and create an open type of circulation path, where the characteristics of the building users are shown, and the exchange between each other is possible.

The past and present of Soils A. On the Tang Mountain located in the suburb of Nanjing, with the verdant and foggy surroundings. Ten towering cylindrical grey cement silos are set upright here alone. The absolutely geometrical shapes stand out, which look like a series of big exclamation points, telling the world the past story that the mountain was dissected, the ores were continuously mined, the massif was exposed nakedly and the pit was dug deep, the machines roared in the cement…

Garden Expo Silo Bookstore of Library AVANT-GARDE / China Architecture Design & Research Group

The past and present of Soils A. On the Tang Mountain located in the suburb of Nanjing, with the verdant and foggy surroundings. Ten towering cylindrical grey cement silos are set upright here alone. The absolutely geometrical shapes stand out, which look like a series of big exclamation points, telling the world the past story that the mountain was dissected, the ores were continuously mined, the massif was exposed nakedly and the pit was dug deep, the machines roared in the cement…