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GyeongDan is a traditional Korean dessert. Traditionally, you would cover the sticky rice cakes with mung bean crumbs, black sesame seeds, soybean powder, or something similar.

GyeongDan is a traditional Korean dessert. Traditionally, you would cover the sticky rice cakes with mung bean crumbs, black sesame seeds, soybean powder, or something similar.

Tteok are rice cakes made from pounded rice and pounded glutinous rice. Some are made without pounding rice. It is served filled with red bean paste

Tteok are rice cakes made from pounded rice and pounded glutinous rice. Some are made without pounding rice. It is served filled with red bean paste

Jebikkot Hwajeon (제비꽃화전): Korean rice cakes with real flowers (edible). Perfect for spring.

Jebikkot Hwajeon (제비꽃화전): Korean rice cakes with real flowers (edible).

Chuwolsan Mountain’s Yak Dasik is Damyang’s traditional candy made of medicinal wild fruits and herbs. A pattern-pressed candy made of fruit/herb powder, rice powder, honey, the ingredients must go through a long process of drying, boiling, steaming, and stirring. They are typically flavored and decorated. While eating the dasik, you will taste different flavors—sweet, sour, bitter, and nutty. Each of the different colors represent each season.

다식(dasik) / Tea Confectionery Sumptuous treats made with pine pollen or mung bean flour, and served with tea.

[아이웨딩 iwedding] 예식 후 시댁에 첫 인사를 드리며 가져가는 이바지음식, 지역에 따라 예식 전에 보내기도 합니다. 술, 떡, 고기, 과일, 해물 등을 보낸답니다.

[아이웨딩 iwedding] 예식 후 시댁에 첫 인사를 드리며 가져가는 이바지음식, 지역에 따라 예식 전에 보내기도 합니다. 술, 떡, 고기, 과일, 해물 등을 보낸답니다.

김현창의 떡다함 떡 이야기 91회(20140921일)  ***흑미.호박 설기 만드는 방법***  1,흑미맵쌀가루 1kg를 준비한다. 흑미맵쌀과 흰맵쌀을 6;4의비율로 섞어 쌀가루를 롤러에 내려 굵은체로 거른다.  2,호박 설기 가루 800g준비한다. 3,26cm 시루에 녹두(기피가루)를 고루 얇게 뿌린다. 4.흑미맵쌀가루500g에 설탕40g를 넣어 고루 섞은 다음, 시루에 넣고 평평히 한다.  5,호박설기가루 400g를 시루에 넣고 평평히 한 다음,  제조된 흑설탕 70g를 고루 뿌린다. 그 위에 단호박체, 호박곶이.밤,대추,완두배기를 고루 뿌린다.  6,그 위에 호박설기 가루 400g를 붓고, 그 에 흑미멥쌀가루 500g를 넣고 평평히한다.  7,그 위에 녹두(기피고물)을 고루 뿌리고 떡을 찐다.  8,김이 오르면 보자기를 덮고 15~20분정도 찐다.  9,쟁반에 시루를 엎고 잘라 옆면으로 포장을 한다.

김현창의 떡다함 떡 이야기 91회(20140921일) ***흑미.호박 설기 만드는 방법*** 1,흑미맵쌀가루 1kg를 준비한다. 흑미맵쌀과 흰맵쌀을 6;4의비율로 섞어 쌀가루를 롤러에 내려 굵은체로 거른다. 2,호박 설기 가루 800g준비한다. 3,26cm 시루에 녹두(기피가루)를 고루 얇게 뿌린다. 4.흑미맵쌀가루500g에 설탕40g를 넣어 고루 섞은 다음, 시루에 넣고 평평히 한다. 5,호박설기가루 400g를 시루에 넣고 평평히 한 다음, 제조된 흑설탕 70g를 고루 뿌린다. 그 위에 단호박체, 호박곶이.밤,대추,완두배기를 고루 뿌린다. 6,그 위에 호박설기 가루 400g를 붓고, 그 에 흑미멥쌀가루 500g를 넣고 평평히한다. 7,그 위에 녹두(기피고물)을 고루 뿌리고 떡을 찐다. 8,김이 오르면 보자기를 덮고 15~20분정도 찐다. 9,쟁반에 시루를 엎고 잘라 옆면으로 포장을 한다.

#Chuseok Food: #Songpyeon

Traditional Songpyeon (송편) Songpyeon (pine flavored half-moon-shaped rice cake) Rice flour is kneaded with hot water and stuffed wi.

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